A magyar IRC portál

       
       

 
Jó kérdés (Tittok)
 
Irc.hu
     

Jó kérdésekre kapsz választ!

Ha kezdőként ircelsz, feltehetően nem túl sok ismerősöd van még a csatornán. Teljesen logikus, hogy próbálsz ismerkedni, és az is jó, ha ezt msg-ben teszed.

Viszont kezdőként azt is tapasztalhatod, hogy az amúgy teljesen normális kérdéseidre nem kapsz választ, rossz esetben pedig valami durvaságot mondanak Neked.

Hogy miért?

Gondolj bele abba a szituációba, amikor minden rokonod, ismerősöd ugyanazt kérdezi Tőled. Ugye fárasztó 20 alkalommal elmondani, pl. hogy milyen lett a bizonyítványod, vagy ki az új kedvesed, vagy hogy érzed magad az új munkahelyen, stb.?

Hasonló a helyzet itt is. Vannak olyan kérdések, amelyekkel a régebbi ircesek naponta 20-30-szor találkoznak. És már rutinból nem válaszolnak rá –tisztelet a türelmes kivételnek.

Ha tehát ismerkedni szeretnél és választ kapni, kerüld a hagyományos, unalmas sablonokat. Természetesen ha már elindult egy beszélgetés, idővel ezeket is megkérdezheted, de ezekkel kezdeni nem érdemes.

Felsorolom azokat a kérdéseket, amelyeket NE tegyél fel indulásul.

-Lány vagy?/Fiú vagy?

-Hány éves vagy?

-Hol laksz?

-Honnan írsz?/Honnan irc?/Honnan mirc? (<no ez az utóbbi két kérdés önmagában a kudarc záloga, ezzel később se próbálkozz!:-))

-Akarsz beszélgetni?/Akarsz ismerkedni? (Garantált „nem” a válasz, ha egyáltalán kapsz választ.)

Nickre, becenévre utaló kérdések, pl.:

(TiTaNic-nak:) –Elsüllyedtél?; (nn-nek:) –A biztosító?; (Fatimának:) –A fekete vonatból?; (TiTToknak:) –Mi a titkod? stb.

Egy kis fantáziával hamar rájöhetsz, hogy egy-egy embernél mi szokott lenni a szabványkérdés, amitől finoman szólva kiütést kap. Ezekre is vonatkozik, hogy később se próbálkozz feltenni...

Arra nem térek ki, hogy ne tegyél szexuális ajánlatot, mert a kiindulópont most az, hogy ismerkedni szeretnél.

Ha van egy kis fantáziád, ki tudsz találni kedves és normális kérdéseket bőven úgy, hogy a fentieket mellőzöd.

Sok szerencsét az ismerkedéshez. Nem reménytelen, csak megvannak a maga háziszabályai:)

TiTTok